Asmus Nielsen Kromann[1]

Mand


Personlige oplysninger    |    Kilder    |    Begivenhedskort    |    Alle    |    PDF

 • Navn Asmus Nielsen Kromann 
  • I 1752 giftede Bente sig med Asmus Nielsen Kromann, der var broder til hendes senere svigersøn.

   Asmus var en matros, der i 1751 var blevet kasseret fra hovedrullen på grund af en dårlig skulder. Han stod ellers lige for at skulle have været udkommanderet på fregatten "Bornholm" på et togt til Trankebar. Men nu giftede han sig i stedet for til jagten "St. Peter" - Hans Eilertsens skib. I 1759 solgte han 1/3 af jagten til sin broder, Rasmus Nielsen Kromann. De sejlede i fællesskab med fartøjet. I 1761 stod Rasmus anført som skipper.

   Det var et kort ægteskab med Bente, for hun døde allerede året efter. I 1754 giftede Asmus sig så med Karen Pieter Jensen Pouls fra Skipperstræde 14. I dette ægteskab blev født datteren Bente, der som voksen ægtede Jens Poulsen fra Strandgade 14, samt sønnen Pieter Asmussen Kromann.

   Deres mor, Karen Pietersdatter, døde i 1768.

   I 1769 giftede Asmus sig for tredje gang. Det var med Marchen Pieter Sørensen. Det var imidlertid en kort fornøjelse for Asmus døde året efter. Marchen giftede sig herefter med lodsen Tønnes Pietersen Passer. Han døde i 1778 og efterlod sig en søn Peder Tønnesen Passer.

   Marchen nåede endnu et ægteskab - sit tredje. Det var i 1779 med enkemanden Pieter Pietersen Lars. De fik to døtre. Den ældste, Anna, blev opkaldt efter Pieter Pietersen Lars' første kone, der stammede fra Magstræde 4. (Lokalarkiv Dragør).
  Køn Mand 
  Notater 
  • Asmus var en matros, der i 1751 var blevet kasseret fra hovedrullen på grund af en dårlig skulder. Han stod ellers lige for at skulle have været udkommanderet på fregatten "Bornholm" på et togt til Trankebar. Men nu giftede han sig i stedet for til jagten "St. Peter" - Hans Eilertsens skib. I 1759 solgte han 1/3 af jagten til sin broder, Rasmus Nielsen Kromann. De sejlede i fællesskab med fartøjet. I 1761 stod Rasmus anført som skipper.
  Person-ID I812  hollinger
  Sidst ændret 25 mar. 2015 

  Familie Bente Olufsdatter Kuypers,   f. 1709, Dragør, Store Magleby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt Find alle personer med begivenheder på dette sted,   d. 1753, Dragør, Store Magleby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt Find alle personer med begivenheder på dette sted  (Alder 44 år) 
  Gift 1752  Store Magleby Kirke, Store Magleby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Sidst ændret 7 mar. 2015 
  Familie-ID F483  Gruppeskema  |  Familietavle

 • Begivenhedskort
  Link til Google MapsGift - 1752 - Store Magleby Kirke, Store Magleby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt Link til Google Earth
   = Link til Google Earth 

 • Kilder 
  1. [S4027896] Huse og beboere i Dragør i 1700-tallet, Birthe Hjorth (Troværdighed: 2).